Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelroutes Terres de Ebre Catalonië

De Ebro, de langste rivier van het Iberisch Schiereiland, mondt 150 km ten zuiden van Barcelona uit in de Middellandse Zee. De delta is vlak met rijstvelden en moerassen. Het achterland bestaat uit bergruggen, zoals Serra de Pandols, en een hoogvlakte Tierra Alta.

Wandelen

Het belangrijkste langeafstandspad is de GR 92 langs de kust. We liepen van L’Amettla naar La Foradada (zie route tracks op Wikiloc voor etappes 2930 en 31). De Via Verde langs een verlaten spoorlijn en de GR 99 langs de Ebro zijn opties voor lange-afstandswandelaars, maar meer geschikt voor fietsers. In de delta en de Sierra de Pandols zijn fraaie dagwandelingen te maken. Enkele aanraders zijn (links naar route tracks in Wikiloc):

De route tracks staan ook in bovenstaand Google Maps kaart

Bereikbaarheid

Het station L’Aldea-Amposta-Tortosa is bereikbaar met de hoge snelheidstrein vanuit Barcelona. De grote plaatsen in de regio zijn per bus bereikbaar. In alle plaatsen die wij bezochten waren goede overnachtingsmogelijkheden en restaurants beschikbaar.

Meer weten?

Alle toeristische mogelijkheden op een rij op www.terresdelebre.travel/nl

Ecomuseum Ebrodelta in Deltebre 

Website over de Slag om de Ebro www.batallaebre.org

Museu Memorial de la Batalla de l’Ebre in Gandesa. Er zijn ook nog kleinere musea, zogenoemde Centres d'Interpretació, in ondermeer Vilalba des Arcs, La Fatarella, Corbera d'Ebre en El Pinell de Brai, maar deze zijn niet vaak open.

 

regio