Ongezien Amsterdam

amsterdam

Ongezien Amsterdam

Ongezien Amsterdam is een serie wandel-audiotours door de stad waar wij wonen. Amsterdam waar wij opgesloten zitten als het Coronavirus opspeelt. Wandelen deden we wel, vooral buiten het centrum. Daarbij ontdekte wij allerlei zaken waar we jarenlang achteloos aan voorbij liepen. Ontdekkingen die we graag met u delen.

Audiotour Wonen op water rondom het IJ

Rond het IJ, tegenwoordig het Blauwe Plein van Amsterdam, lopen we langs plekken waar op het water gewoond en gewerkt wordt: de Houthavens, Schoonschip, de Ceuvel en nog veel meer.

Wandeling over de bruggen van Piet Kramer Amsterdam

Om wat verder weg te kijken moet je in Amsterdam niet op pleinen zijn, maar op een van haar 1500 bruggen gaan staan. Wandelmagazine liep langs het Amstelkanaal van Amstel naar Olympisch Stadion waar de prachtige baksteenbruggen van de Amsterdamse School architect Piet Kramer en beeldhouwer Hildo Krop zich aaneenschakelen.

Muurreclames in Mokum

Naast de landelijke vereniging ‘Tekens aan de wand’ zijn er in  het hele land groepen die zich ontfermen over historische gevelreclames. In Amsterdam verscheen een fraai boekje met wandelroute door Oud-West. Een 19e-eeuwse wijk die veel te bieden heeft voor de wandelaar.

Verschenen Wandelmagazine Op Lemen Voeten 2016-1                                                          

Meer foto's