Overslaan en naar de inhoud gaan

Les Deux Caps: Dromen en huiveren van de overkant 

foto
Aan de rand van de Jungle
Aan de rand van de Jungle

Lopend over het Europese Kustpad van Duinkerke naar het zuiden, zien we na vier dagen eindelijk de witte kliffen van Dover aan de overkant van het Nauw van Calais. Of je er heen kan zwemmen, zo dichtbij. 

Wandelwijzer

Duinkerke en Calais zijn havensteden met veel industrie maar ook fraaie zandstranden en levendige binnensteden. Zuidelijker ligt het fraaie heuvelland dat culmineert in de kapen Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Tussen beide kapen ligt het verassende strand met lagune van Wissant.

Wandelen

De GR 120 Sentier du Litoral is een onderdeel van het Europese Kustpad E9. 

Vervoer

Calais ligt aan de ingang van de Chunnel, maar is met de Eurostar vanuit Nederland niet te bereiken. Andere hogesnelheidstreinen brengen je naar Lille Europe waar je moet overstappen op boemeltjes. Langs de kust tussen Duinkerke en Boulogne-sur-Mer rijden regelmatig bussen. In en rond Duinkerke en Calais is het OV gratis.

Voorzieningen

Horeca en allerlei vormen van overnachtingsmogelijkheden zijn ruim aanwezig langs de kust. In vakantieperioden is vooraf boeken aan te raden. Campings zijn er in Escalles, Wissant en Audighem.

Onze tips

De herontwikkeling van het noordoostelijk deel van de haven van Duinkerke met Musée Dunkerque 1940 Operation Dynamo. In dit museum alles over de hachelijke evacuatie van de ingesloten Engelse en Franse troepen aan het begin van de oorlog. In de wijk Malo-les-Bains, gespaard gebleven tijdens de oorlog, vind je een aantal fraaie art nouveau huizen.

Musée du Mur de l´Atlantique in de enorme bunker,Batterie Todt, bij Audighem