Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelen in de Oekraïne

foto
Opera in Lviv
Opera in Lviv

In september 2019 maakten wij wandeltochten in de bruisende stad Lviv en de natuurgebieden van Pripjat-Stokhid en de Karpaten in het uiterste noordwesten van de Oekraïne op 150 km van de stad Lviv. Het uitgestrekte moerasgebied ligt ten noorden van deze stad op de Wit-Russische grens. Voor de bergen moet je vanaf Lviv richting Slowakije.

Bereikbaarheid

Lviv is in 24 uur met de trein bereikbaar vanuit Nederland via Berlijn en Warschau. Lviv heeft een internationaal vliegveld maar er is geen directe verbinding met Nederland.

Voor Pripjat neem je vanuit Lviv de bus naar Lutsk, dat ook per trein vanuit Polen en Kiev te bereiken is. Daar overstappen in de bus naar Lyubeshiv en Lyub‘Yaz’. De gehuchten zijn alleen per taxi of paard en wagen te bereiken.

Voor Karpaten gaat de bus naar Verkhnie Gusne/ Verkhnje Husyne vanaf station Lviv.

Voorzieningen

Pripjat: Hotels in Lyubeshiv en Lyub‘Yaz’ (Hotel Complek Gol  tel +380 95 4524383). Kamperen is mogelijk in Svalovychi. Vitaliy Veremchyk (tel +380 66 212 2337) kan je op weg helpen en kanotochten verzorgen.

Pikuy: In Verkhnie Gusne is een B&B tel: 0971558282 

Wandeltip Pikuy

Vanuit Verkhnie Gusne/ Verkhnje Husyne is het 9 km klimmen naar Pikuy, zelfde weg terug. Gids Valentyn Muradov leidt je graag rond  guide1 at karpaty.travel

Tip Karpaten

Op weg naar de Pikuy is een bezoek aan de rotsburcht Tustan de moeite waard. De burcht lag langs de zoutroute hoog in een schitterende rotsformatie. Van de burcht zijn alleen nog de sleuven in de rotswanden zichtbaar waarin de houten balken zaten opgesloten. In het museum aan de voet van de rotsformatie is een fraaie 3D presentatie te zien van het ooit machtige militaire bouwwerk.

Wandeltips Pripjat

Dag 1: Vanuit Lyubeshiv een dag met Vitalij Veremchechyk kanoën naar het fraaie gehucht Svalovychi.

foto
Image
foto
Image

Daar een nacht kamperen.

foto
Image
foto
Image

Dag 3: Dan terug met de bus naar Lyubeshiv of na een overnachting in het hotel te voet naar Lyubeshiv (13,5 km).

regio