Zwarte sculpturen langs het leisteenpad

foto
Chaylar: Les Confluences nomades van Christian Lapie
Chaylar: Les Confluences nomades van Christian Lapie

In het hete deel van de Franse Ardèche zijn langs het Sentier des Lauzes zeven landschapskunstwerken te vinden. De naam van het pad verwijst naar de leistenen die alle daken bedekken maar ook de kunstenaars inspireerden tot de verrijking van het verlaten en overgroeide boerenland.

Het verhaal verschijnt in Wandelmagazine 2021-04 en in maart 2022 op deze pagina.

Wandelwijzer

Le Sentier des Lauzes is een rondwandeling van 15 km langs land art projecten in het overwoekerde cultuurlandschap van de Monts d'Ardeche. Start en finish in Saint-Mélany. Kunstwerken zijn van de hand van Akio Suzuki, Domingo Cisternos, Christian Lapie, Gilles Clément, Jan Kopp en het duo Provoost/Denicolaï. Meer informatie op www.surlesentierdeslauzes.fr  Daar is ook een Franstalige gids te downloaden. De gids is ook te koop in café-restaurant Au Bon Port of op donderdagmiddagen in het kantoor van de Association Sur le Sentier des Lauzes in gemeentehuis van Saint-Mélany.

Bereikbaarheid: Uitsluitend met auto te bereiken. Parkeerplaats naast startpunt.

Horeca: Cafe-restaurant Au Bon Port in Saint-Melany. Bij het miniatuurdorpje Ron de Fades zijn frisdranken te koop. Bij de kerk in Dompnac is een watertappunt.

Een verfrissende duik is mogelijk in de Seuille bij Dompnac en bij het kijkpunt Les Yeux de la Seuille.

regio