Overslaan en naar de inhoud gaan

Audiotour Van Fatima naar Lourdes in Amsterdam

foto

Kerken in Amsterdam, die staan toch leeg, horen we u denken.  Of ze zijn gesloopt dan wel verbouwd tot peperdure appartementen. Wij, twee verstokte atheïsten, gingen op bedevaart en waren verbaasd: God is niet dood, maar op veel plaatsen nog springlevend. Wij wandelden van onze buurtkerk Igreja de Nuestra Senhora de Fatima naar de voormalige Onze Lieve Vrouwe van Lourdes in de Noorderhof aan de Sloterplas. Onderweg deden we 35 gebedshuizen aan die de hele bouwhistorie van de 20ste eeuw prachtig samenvatten. Ook krijg je een indruk van een enorme diversiteit aan levende geloofsgemeenschappen in Amsterdam. Een aanrader voor slow walking op de zondagochtend of de vrijdagmiddag.

De bedevaart begint bij de Fatimakerk aan de Jacob Catskade en eindigt bij de Lourdeskerk bij de Sloterplas. Met zijn 20 km is dat pittig lang. Daarom is de tour in twee etappes geknipt. Om in de stijl te blijven: Eerst van Fatima naar Jeruzalem en vervolgens van Jeruzalem naar Lourdes.

De teksten zijn ingesproken door Ria Derksen en Herman Geertsema. Hun stemmen opgenomen door Paul Janszen.

Voor een artikel dat we in Wandelmagazine 22-2 publiceerden kijk hier.

Etappe 1: van Fatima naar Jeruzalem

De tocht van 10 km begint op Jacob Catskade 11 in Westerpark en eindigt bij de Jeruzalemkerk op het Jan Mayenplein in de Mercatorbuurt. Zoals een goede bedevaart betaamt nemen we niet altijd de makkelijkste weg.  

foto
Image
Flyer Fatima Jeruzalem
foto
Image
QR Lourdes Jeruzalem

Etappe 2: Van Jeruzalem naar Lourdes

De tocht van ruim 8 km begint bij de Jeruzalemkerk op het Jan Mayenplein in de Mercatorbuur en eindigt op het M. J. Grandpré Moliereplein in het Noorderhof bij de Sloterplas.

foto
Image
Flyer Jeruzalem Lourdes
foto
Image
QR code Jeruzalem Lourdes
onderwerp